Tots em coneixen com a Tita, però el meu nom és María Ramírez Tenorio, vaig néixer a Lima-Perú fa 48 anys i visc a Barcelona des de fa 18 anys.
     La meva afició o les ganes de voler aprendre a fer miniatures comença quan vaig fer aquesta pregunta : Saps on puc portar la meva caseta perquè li posin llum?. Estava en la classe de manualitats fent Quadres Tridimensionals a grandària normal, i en la conversa amb Anna, artesana d'aquest grup, sorgeix la invitació perquè pugui veure tot el que fan les seves companyes en miniatura i així animar-me a posar llum a la meva caseta, bé això va ser un regal de la meva filla, perquè ho guanyem entre altres premis en un programa de la televisió.
     Doncs a partir d'aquí no he deixat de participar en les reunions per aprendre, ja que mai havia fet alguna cosa tan petit. Així arriba la invitació per participar en la Fira de Cubelles, i ara jo que faig? No sé fer gens en petit, llavors com feia quadres a grandària real, vaig començar a reduir-los i així vaig començar fent quadres tridimensionals en miniatura.  Ja han passat 4 anys i continuem fent nostres famoses “kedadas” per seguir aprenent, intercanviar idees, tècniques i sobretot gaudir de la companyia de les noies, que és una de les millors coses que m'ha tocat viure i compartir.
     Per cert, haig de dir que he après moltes coses, però la casa segueix sense llum.

 

WEB: http://tita-gutita.blogspot.com.es/

Artesana Miniaturista Cultural